Nuffnang Saya

Jom follow Saya :)

Friday, April 3, 2009

Suka Sangat...


<-----Yuna...Cik Angah suke sangat ngan lagu Dan Sebenarnya..sangat sedap suara Cik Yuna ni meh..Hopefully dia leh g jauh dgn aset yg dia ada :)

Nama sebenar: Yunalis Zarai
Komersial: Yuna
Usia: 22 tahun
Tarikh lahir: 14 November 1986
Tempat lahir: Alor Setar, Kedah
Hobi: Menonton filem
Idola: Fiona Apple (penyanyi luar negara yang pernah dikenali sekitar 1990).
Pendidikan: Masih menuntut dalam tahun akhir di UiTM Shah Alam dalam ijazah Undang Undang
Emel: yunaroomrecords@gmail.com

INFO: Pandangan Yuna

Bertudung: Menjadi sebahagian daripada tuntutan hidup dirinya dan akan kekal dengan cara begini

Pendidikan undang-undang: Kursus ini banyak mengajar dirinya bagaimana untuk serius dalam kehidupan kerana hampir sepanjang masa, dia mengakui tidak terlalu serius.

Indie: Artis ‘independent’ yang tidak terikat dengan sebarang label, yang menjayakan muzik secara sendiri (Do It Yourself) dan kebelakangan ini penerimaan terhadap terma ini sudah mula dipandang luas. Indie bukan sejenis jalur muzik, sebaliknya ia hanyalah kelompok atau budaya sesebuah perjuangan.

Dunia seni: Sangat rumit dan sukar difahami. Kena bekerja keras untuk betul-betul berjaya.



Komenlah setiap kali anda membaca =)

17 pengkritik bebas:

erolnukman said...

masa mula2 dgr yuna dgn lagu "rocket" prtengahan tahun lepas sy memang dah agak dia mst bleh pegi punya...dan jangkaan sy betul2 tepat!

Cik Angah said...

>erolnukman:- auklah..sy br kenal dia thn ni...:)

Mustaffa said...

kmk suka sgt2 dengan lagu yuna!!

Cik Angah said...

>mus:- kmk pun sama bah...:)

Teguh Perkasa said...

Yelah.. Baru tahun ni kedengaran nama dia tapi lagu dan sebenarnya memang best...

d i D a_LittLeBaby said...

miss dida pun minat gak kat dak yuna ne..cehhh mcm dia dan miss dida kenal rapat kan..kakhakhkah...

SiS-lin said...

wah peminat fanatik gitu...sis ada gak dngr..bole la layannn..

Hati Kristal said...

rasa santai sangat kalau layan lagu Yuna ni..hilang sekejap tension...

Cik Angah said...

>teguh perkasa :-aha..betul2..
>cik dida:- hehe..yelah..mcm dh knl lama ek..hehe
>sis lin :- lagu dia santai2 pun sedap je dgr..
>hati kristal :- betul3 ;p

Eazy Izzuddin said...

hiks..
suke juge..
mule2 x bape sgt..
lepas2 suke pule..
xD

Cik Angah said...

>en eazy :- hehe..yeke..now cika ngah dah jd fan da secara x lgsg tau..haha

poyaty said...

wah angah.. sangat suka dgn yuna. dgn yaty suka x? kehkeh

yaty dgr juga lagu yuna. tp jgn tajuk, yaty mmg x tahu.

Cool Guy said...

1st time dengar kat radio terus minat giler kat Yuna...

atok said...

die sorg lg artis yang kaboomm melalui internet.
x ya nk kua duit byk2 mcam artis kat luar sane.
ehhe

Cik Angah said...

>poyaty :- cik angah minat gak kat yaty...;p hehe...
>cool guy :- same as me ;p
>atuk:- yup betul 2...

naD!a aZ!z said...

..klu cik cendawanpink nnyi lgu tu msti cik angah lg suke..
ki3..=P
sang katak2 pn turut mnnyi..huuhu..=D

Cik Angah said...

>cendawanpink:- terbukti suara cik nurul sedap kan..yelah..katak2 pun join sekaki..hehe

Related Posts with Thumbnails

Klik My Nuff If Keluar (: