Nuffnang Saya

Jom follow Saya :)

Monday, April 6, 2009

Kenak Orang Boleh Berubah?


Kenapa org boleh berubah?

knp perasaaan org leh berubah dlm waktu singkat?

[HARI NI]
cakap suka, ckp miss u lah... ckp need u lah... asyik rindu lah...
.[ESOK]
ckp.. busy... x de kedit nak call.. kejar masa... ada hal penting lah..

[HARI NI]
bila kita msg "hi, wat pe?", dia balas panjang2, "x de wat apa2, miss u.. asyik ingat kat u.. bila nak jumpa lagi... dah makan... saya rindu sampai x lalu makan... awak dah makan....."
[ESOK]
bila kita msg "hi wat pe?", dia balas pendek2, "xde apa2", "x", "ye" dan "k lah, busy jap..."

[HARI NI]
Kalau leh, nak duduk je depan muka kita... sampai kan tv ada depan mata pun xnak tgk... nak tgk muka, rindu katanya....
[ESOK]
kalau leh, xnak pandang muka ni.. usah cakap pandang, baru lalu depan tv je dah tengking "oit, tepi ar... x nampak ke org nak tgk tv....". Bila kita datang dekat je... "apa dekat2 ni.. rimas ar..."

[HARI NI]
kejap2 call, kejap2 msg... leh dikatakan, handphone asyik berbunyi je... sampai kawan cakap "kau ni operator telefon ke? asyik jawab call setiap saat?"... dan kita membalas dengan senyuman... "lover aku lah..."
[ESOK]
usahkan kata 'miss col', msg pun x de... membuatkan kita setiap saat akan tgk2 handset, menunggu panggilan @ msg si dia.... sampai kawan cakap "sikit2 tgk hp, asal ngan handphone ko, rosak ke? senyap je..." dan kita akan tersenyum sambil x berkata apa2 sebab hati membara.

[HARI NI]
wahh... kalau boleh... free sms yg 200 tu nak dihabiskan dlm masa sejam...
[ESOK]
free sms 10 pun setahun nak abis.... tapi still main taip2 handset.. buat2 la hantar msg kat lover... ye la... kawan2 sume ada lover, kita x de... tapi dlm hati... sedihnya...

[HARI NI]
kejap2 si dia msg... "selamat pagi", "selamat tgh hari", "sihat ke", "dah makan"
[ESOK]
8, 9 msg kita hantar, belum tentu dia balas.

[HARI NI]
kejap2 nak peluk... kejap2 nak pegang tangan... sambil si dia berkata "saya nak gengam awak erat, x nak awak lari dari pangkuan saya"
[ESOK]
si dia berjalan mcm atlet negara... ke hadapan seribu batu... malah siap si dia berkata "cepat ar jalan... mcm siput ar... lembab..."

Semua ni pernah berlaku kan...
dan mungkin sedang berlaku...
inilah hakikat..
susah nak cari seseorang yang memahami...
walau mcm mana pun si dia lakukan..
kita still setia kan...
walhal, mungkin ada ramai ag yg leh ganti...
itulah maknanya "SAYANG"....
lagi kita nak lupakan, lagi kita ingat....
lagi kita benci, lagi kita suka...
lagi kita jauhkan diri, lagi kita rindu kan....
nak wat cam ne....
redha je la... walau pun terluka..... ....
hurmmmmm.... ......


cIPlak + edit frOm :-Wakabayashi


Komenlah setiap kali anda membaca =)

15 pengkritik bebas:

- iNtaN @ kEcHik - said...

so far tak penah rase lg..
hopefully takkan rase *sigh*

if kite jumpe true love..bende2 tu takkan jadi kowt~~

d i D a_LittLeBaby said...

betul2....dida pun pernah rase biarpun bukan ngan bf..tapi still eh rase..hihihdan pernah rase..hihi

Cik Angah said...

>intan :- nak jumpe treu love 2 yg payah intan..hmmm

Cik Angah said...

>dida :- angah pernah rasa sekali..hehe..makan dalam beb..hahaha..oh..pedulik..;p

d i D a_LittLeBaby said...

angah baca my new entry

Asz said...

hai angah.. for me, perkara biasa di dlm satu2 relationship.. adat lah.. ade ups and down.. as a human.. kita ni ade emo nya.. so xselalu nya statik.. sabar2 ek..

poyaty said...

ye la angah..

skrg tgh berlaku pun benda-benda tuh.

tp dah sayang. kena la terima

Hati Kristal said...

memang susah mencari pasangan sehati sejiwa...sebab tulah sekrg ni ramai org sakit jiwa melayan benda2 mcm ni.

Cik Angah said...

>Asz,Poyaty n Hati Kristal :- huhu..terima kasih atas pandangan kalian :)

Mohd Nasri Md. Nasir said...

nk wt cmne lg...
berblog je la..hehe

Cik Angah said...

>nasri :- madah ape tok?hehe..berblog??

bulan bintang capricorn said...

yeah..
klo da tlanjur sayang an..payah nk patah blik..
2 arr risk in luv..
if u dare 2 in luv u must take tat risk..
huhu

Cik Angah said...

>bbc :- wah..suke bangat..prinsip kamu kah tu?cikangah setuju..:)

dLa said...

wahh.
sedey plak bce nye.

tp toi,
nie la yg sllu jadi.

Cik Angah said...

adik dla:- itulah..kebanyakannnye..hmm..pantai kan berubah..inikan pula manusia...hmm

Related Posts with Thumbnails

Klik My Nuff If Keluar (: