Nuffnang Saya

Jom follow Saya :)

Monday, April 13, 2009

Rahsia Wanita Menurut "Tajul Muluk"

Tajul Muluk begitu sinonim dalam astrolosi zaman silam, khususnya dalam masyarakat melayu kuno dalam menafsirkan watak-watak wanita, mimpi, hari yang baik dan terjemahan lain dalam kehidupan sehari-hari.

Ia adalah untuk pengetahuan dan pembacaan semata-mata dan bukanlah sebagai kepercayaan 100%.


Rahsialelaki Wanita Mengikut Bulan Kelahiran

Januari

- ramai kenalan, sedikit pemalu dan bersungguh-sungguh bila melakukan kerja

Febuari

- boleh di percayai, pandai buat kerja, sangat teliti dalam urusan kerja tetapi suka bermain cinta

Mac

- ringgan tulang, mudah membantu, tiada bakat dalam perniagaan kecuali bimbingan. mudah tergoda pada lelaki, tak pandai menyimpan wang dan suka sendirian.

April

-Tabiat lekas naik darah, pertuturan keras dan kedekut

Mei

-Suka merendah diri,penyabar, suka meminta bantuan orang lain tiada bakat dalm perniagaan, manis pertuturan dan mudah dengan lelaki.

Jun

- banyak ilmu pengetahuan, ringgan tulang, hidup dalam kemewahan, perkahwinan tidak kekal, pernikan lebih sekali.

Julai

-Banyak pancarobahidup dan godaan, banyak perolehi rezeki

Ogos

-bernikah lebih dari sekali,berbakti pada suami, rezekinya pada suami dan rajin berusaha.

September

-Murahhati, tabah dalam dugaan serta mempunyai ramai anak

Oktober

-murah rezeki, keras hati dan mudah simpati

November

-rajin, pandai berbicara, mudahmenyeleweng, tidak menafaatkanharta pusaka

Disember

- rajin berusaha, lekas naik darah, kers hati, bila marah berapi-api, anaknya ramai lelaki dan murah rezeki

kredit:- WAKABAYASHI


Komenlah setiap kali anda membaca =)

24 pengkritik bebas:

philoColy said...

syeza februari.
;)

Cik Angah said...

suka bermain cinta syeza?hehe

Ikhtiar2u said...

hehe..
nice info..

Cik Angah said...

ikhtiar..thnks..lahir bln brapa ni? =)

sparkystar said...

lelaki tak de ker??huhu

Cik Angah said...

haha..nantilah angah search okeyh..tajul muluk research ttg girl aje kot..hahaha :)

atok said...

laki xda?>
eheh

Pu3 said...

pu3, november!
tapi yg menyeleweng tu mcm takot je.
da la ngah nk membina impian menjadi bakal akauntan.
harap2 dielakkan dr berprasangka sebegitu.


Disember, mama pu3!
oh! xtepat!
semua anak mama Gurls.
xde lelaki lgsg.
hehehe

well, nice to know but cant b trust rite. =D

hidayah said...

ya punye dec..
betul2x..
kena tambah sensitif maybe..
cewaaahh..
anak ramai lelaki?
huhu~ kena plan ni.haha~

poyaty said...

sejak bila angah jd penilik nasib neh?? hehe

Muhd Farhan said...

gerek kmk bulan 10..haha

dLa said...

dla oktober.
toi laa.
dla nie cpt sgt simpati kat org.
hee.

Pak Chu Car (Apih) said...

ermm dari segi tone.. ok .. dari segi pitching tu tak best hehe

Anonymous said...

sy Februari cik angah..hehehe..manyak yg tepat tu..lg2 ayt yg last dlm bln februaru tu,,eheks..

-aBEN-

Cik Angah said...

atok:- laki xde lagi..haha

Cik Angah said...

pu3:- yup..xleh d percayai 100% pun..hahaha

Cik Angah said...

hidayah:- hehe..just 4 funny..jgn caye sangat..hanya ramalan shj..hahaha

Cik Angah said...

poyaty@yaty:- bukan angah yg penilik..tajul muluk sayang..hahaha ;p

Cik Angah said...

muhd farhan:- hehe..gerek kamu yer..hahaha..gtau dia..jgn x gtaw..hehe

Cik Angah said...

dla:- yeke?huhu..ade juak kebenarannye yer ramalan/tilkan ni..hehe..simpati kat sis dla..sis dah kereng dah ni..haha

Cik Angah said...

pak chu:- pak chu merepek2 ni..hehe

Cik Angah said...

anonymous(aben)-bile nak bt blog ni?asik jd pemerhati aje..hmmm

Athirah said...

huhu..
x leh jadi ni..saya ogos..
mahu kawin skali saja seumur hidup..ok..jgn percaya bulat2 taw!!
ehehe

Cik Angah said...

athirah..hehe..betul..jgn percaya bulat2..pecaya separuh xpe..hehe

Related Posts with Thumbnails

Klik My Nuff If Keluar (: