Nuffnang Saya

Jom follow Saya :)

Monday, April 13, 2009

Is this for real? They pray together..

Kredit:- http://pinkymodel.com/2009/04/13/is-this-for-real-they-pray-together/

I got this pictures from email and i was so comfuse with what is happen in that picture. What is your comment? Sami + Pak imam pray together.





note: we also don’t know where the exact location and what is the real thing happen there.

p/s: bersangka baik!

pandangan kalian??


Komenlah setiap kali anda membaca =)

54 pengkritik bebas:

MuhD NoR AzyM said...

Uish..biar betul nih? Nak kata kat Malaysia mcm bukan jerk..

Pak Chu Car (Apih) said...

oo yang ni kat thailand menda ni.. tu lar.. sebenarnya kalau bukan islam tak leh jejak kaki ke tempat kita.. haram hukumnya kalau kat arab saudi ni dah kena bunuh dah tu

Pak Chu Car (Apih) said...

melainkan kalau sami ni hendak masuk islam.. or tok imam ni nak tunjukkan apa itu islam kepada mereka..

Cik Angah said...

>azym,bukan malaysia...>pakchu,thnks 4 the info :)

Selamburb said...

musykil..
meragukan..
pelik tapi benar..
apa hukumnya ni?
sape yg bersalah?

Cik Angah said...

selamburb,ianya ttp salah(haram)(berdosa) di sisi agama..mana mungkin jikalau nk mengajar/tunjukkan apa itu sembahyang kpd non muslim,smpi begitu skali?(pandangan peribadi saya)

- iNtaN @ kEcHik - said...

hm..kalo kat Msia nie dah kontrovesi giler nih! tp cm kat Indon cam biase je kowt...
penah ustaz kat UTM dulu cite..mase die g indon..
slambe je mamat nie pakai songkok g sembahyang kat gereja then g sembahyang kat surau plak.

alasannye: saje nak mengeratkan silaturrahim..padahal die Kristian...
[ntale..ustaz yg cite...]

erolnukman said...

ishh...nak mngajar pun agak2 le..xkan satu saf skali..ish2..ntah le..

Cik Angah said...

intan! same as one of my frens cerita..mcm kat indonesia bebas..kebebasan agama diorang terlalu ketara..sampaikan nak bezakan antara islam dan yg bukan pun susah..konfius..

Cik Angah said...

bro erolnukman,see..u see what i see..hmm..

Ikhtiar2u said...

kita kena bersangka baik dulu..

tak tau citer sebenar..

tapi mmg pelik

nazz said...

Ni yg susah nak komen nih.. tak tau ujung pangkalnya.. aduyai memacam ader...

dLa said...

ehh ehh.
ley plak ke cm2?

elle said...

okeyy....that pictures were weird... cam pelik je... xleh nk kate ape... speechless... hurrmmm....

dunno what had happened in this world...

Cik Angah said...

ikhtiar2u:- yes..bersangka baik..tp kita sebagai umat islam mesti ada prasangka...hmm

Cik Angah said...

nazz:- hmm..itulah..xtau hujung pangkal kan..hmm..hopefully ade someone yg merungkai misteri ini..cewah..mcm mis3 nusantara lak..hehe

Cik Angah said...

dla:- xleh adikku..mana boleh..huhu..

Cik Angah said...

elle:- we dunno what happen there..we can see..but we cant judge them...kita berserah kepadaNYA..

fyzue said...

maybe dia baru masuk islam kot.. mintak2 camtu la..

iman daud said...

jgn trus mnghukumkan haram jika kita tidak mngetahui niat d dlm hati.. jgn hanya mlihat dr sudut syariat..

Cik Angah said...

fyzue:-maybe yes maybe not...

Cik Angah said...
This comment has been removed by the author.
Cik Angah said...

iman daud:- sila jelaskan..masih samar ape tok mok kitak madah..selain syariat,sudut ape tek?

hidayah said...

too weird~

sparkystar said...

erkk...mcm mane nie,fening2..tak tahu nak ckp mcm mane??

Cik Angah said...

hidayah:- yes..too weird..

Cik Angah said...

sparkystar..xtau nk ckp mcm mn?hehe..shuuttt..dok diam2..biar alim ulamak yg jawab..

Mohd Nasri Md. Nasir said...

bkn kt malaysia kot..

Ibnu AbRaawi said...

uikkksss!~

Cik Angah said...

mohd nasri:- mmg bukan kat msia..

Cik Angah said...

ibnuArrawai:- uikksss??hehe..nk muntah ka?

atok said...

wallahualam.
eheh

Eazy Izzuddin said...

ayyak!..
camne 2?
huhu

Team Joran UKM said...

gambar tuh ada kesan edit...

Cik Angah said...

atok:- wallahualam...:)

Cik Angah said...

eazy izzudin:-mcm 2 lh..u see what i see..hehe..

Cik Angah said...

team joran UKM;- ya ka ade kesa edit? are u sure...

iman daud said...

syariat dr segi hukum msuk msjid.. dr sudut tasawuf, dr segi niat..

-WaN- said...

maybe pakaian tu pakaian budaya kat area tu..
sama la cam baju kurung dan baju melayu kat negara kita..

fyzue said...

team joran UKM; cuba save dlm comp lps tu try zoom..kalu gmbar yg di edit dia akan ada pbezaan pixel..
sy dh try nmpak cam ori jer.. tgk keadaan peskitaran gambar tu mcm kat selatan thai..

hidayah said...

sebab tu ya suke jalan2x bc blog org.. ley tambah info... wink2x gan angah je.. hehe.. ^_*

cahaya bulan said...

mmm.. pelikkan..kat mana ni? tp as u said.. bersangka baik jer.. mungkin ada alasan tersendiri di sebalik kejadian nih.. mungkin juga after that.. pak sami tu masuk islam..:)
kita x tau kan..:)

shada said...

wah! mngapakah begitu? dimana dirimu mendapat kan gmbar nih? pelik betul...hm..mgkn toleransi sgt kot..

Cik Angah said...

iman daud:- thnks atas penerangan

Cik Angah said...

wan:- pakaian dr sami 2 pakaian buddha...

Cik Angah said...

fyzue;- setuju dgn anda,,angah da try zoom..mmg gambar sebenar.

Cik Angah said...

hidayah:- wink2 kat yaya jugak..hehe :)

Cik Angah said...

cahaya bulan:- ye..mungkin after this pak sami 2 masuk islam..wallahualam

Cik Angah said...

shada:- angah ade letak kredit kat atas posting 2..shada rujuk lah ok?

kimisai said...

yang penting kite ni jngan lari aqidah sudah kan...hehehe

ALLAHHUAKBAR...!!!1

neem said...

nape pulak org bkn islam x leh masuk masjid? blh la..

try check balik hadis2 nabi

Cik Angah said...

neem:- org bkn islm leh masuk masjid,tp klu dh sampai solat ikut cara kita solat,ape yg meraka sbnrnya nak?belajar bukan mcm 2... ada cara yg lebih `manis`....pemakaian `mereka` boleh mmbuatkan sensitiviti masyarakat terpesong..(pandangan peribadi)

neem said...

mungkin pakaian dia je macam tu tapi hati mereka dah tertakluk pada islam.

mgkin juga dia pakai macam tu sbb nak elak dari benda2 yg tak diinginkn. yelah, masuk agama islam satu cabaran besar bagi mereka.

kita yg dah islam ni, bersyukur lah!!

@_@

PJ selamba said...

err...
what the hekk?

Related Posts with Thumbnails

Klik My Nuff If Keluar (: