Nuffnang Saya

Jom follow Saya :)

Tuesday, April 28, 2009

Fakta Untuk Dikongsi Together

* Fakta ini untuk dikongsi bersama
sumber:- pakcik google

1. Ikan yu kehilangan gigi lebih dari 6000 batang setiap tahun, dan gigi barunya tumbuh dalam masa 24 jam sahaja

2. Nama kereta Nissan berasal dari bahasa jepun Ni : 2 dan San : 3. Nissan : 23

3.98% dari perkosaan dan pembunuhan dilakukan oleh keluarga dekat atau teman si mangsa.

4. Mulut menghasilkan 1 liter air liur setiap hari

5.Kita bernafas kira-kira 23,000 kali setiap hari

6.Rata-rata kita menuturkan 5000 perkataan setiap hari (walaupun 80% dari padanya kita bercakap pada diri sendiri)

7. Seandainya kuota air dalam tubuh kita berkurang 1%, kita terus merasa haus

8. Seumur hidup kita meminum air sebanyak lebih kurang 75,000 liter

9.Seorang lelaki kehilangan 40 helai rambut tiap hari. Wanita pula 70 helai sehari.


10.Sehelai rambut di kepala kita mempunyai masa tumbuh 2 sampai 6 tahun sebelum diganti
dengan rambut baru

11.Hampir semua lipstik mengandungi sisik ikan


Komenlah setiap kali anda membaca =)

26 pengkritik bebas:

kimomoto kozaima said...

Otak burung unta lebih kecik dari matenye hehehe...by the way cool fact...^^

hidayah said...

yang no 11 tu betul ke angah ?

Cik Angah said...

kimomoto kozaima:- hehe..thanks.knwledge 4 all :)

yaya:- ntahla ya..betul rasanya..kandungan dlm lipstik 2..pacik google ckp..erk!

umie said...

bagusnyer fakta ni...

Naniey said...

ekekek...fakta..fakta...

ekino said...

wah..betul ke hampir sume lipstik de sisik ikan..

untuk pe yek..

urmmmm(*berfikir)..

pape pon..
fakta yg bgus tuk dikongsi :)

Mohd Nasri Md. Nasir said...

50% rakyat malaysia berblog..hehe
ntah xtau btul ke x..hahaha

Cik Angah said...

umie:- bagus kan..tambah cepat2 ilmu 2 =)

Cik Angah said...

naniey:- fakta utk d kongsi bersama ^_^

Cik Angah said...

ekino:-
kandungan dlm lipstik 2 yg ade

mgandungi sisik2 ikan..hehe..

^_~ye..berkongsi utk kebaikan bersama...^_^

Cik Angah said...

nasri:- ye ke?mcm x caya aje...hehe

iman daud said...

pa kmk rasa lbih dr 40 helai rmbut gugok oo

dLa said...

seb baek dla x pkai lipstik.
hahaha

arsaili said...

salam kenal..urang swak tok kah..anyway pasal perkosaan di kalangan keluarga, sebab tu Islam still mengariskan batas2 aurat di kalangan keluarga sendiri. Mungkin bole mengurangkan gejala ikan haruan makan anak tuh

Cik Angah said...

iman:- kitak rasa apa?hehe..seb bek sik gugor rmbut nya..haha..botak sik kacak..hehe

Cik Angah said...

dla:- sis x pakai lipstik tp sis pakai lip balm..hehe..x sama kan?

Cik Angah said...

arsaili:- kmk bkn org ctok..kmk stdy jak ctok..3thn kt ctok..

Framestone said...

out sikit--> wat ep search kat google..search je kat sekolah dulu..kot2 terjumpe sape2 yg satu sekoalh dulu minat kat kamu ke he...23x

yup mmg susah nk cari yg betul memahami..

PJ selamba said...

40 helai rambut yang hilang tu...
dah cari merata² dah..
tak jumpa pun...
ekeke

nazz said...

eh mekasih-mekasih.. ilmu gak nih..

Cik Angah said...

bro frame:- adeh..bro ni nak kena lepuk laju2 dgn angah ni..x best ar search kwn sek lama2..smua bwk hal masing2..yg kawin x yah ckp lah..lagi ramai wooo...huhuhu

Cik Angah said...

pj selamba badak:- hehe...yeke..cube search betul2..tah2 lagi byk gugur wooooo

Cik Angah said...

nazz:- sama2 kasih....:) ilmu untuk d kongsi bersama..^_^

cahaya bulan said...

:)) cam geli lak nk pakai lipstick tu nanti..:) awak x geli ke ekino..:)

cik angah kalo lipbalm ada x...? ha3

kirana said...

Lipstick ada sisik ikan??? Patut la rasa pelik gilak rasanya tiap kali makei lipstick. Rasa mcm mulut ikan jak!

Obat jantung said...

makasih banyak atas semua info nya ,,,,,,,

Related Posts with Thumbnails

Klik My Nuff If Keluar (: