Nuffnang Saya

Jom follow Saya :)

Thursday, January 26, 2012

Part 2 – Pengalaman Bekerja di ZaFtrad Services Sdn Bhd


ASSALAMUALAIKUM & SALAM 1 MALAYSIA

O yeh~ now da masuk part 2.. part 1st itu ari pengalaman singkat bekrja kt Kafa An-Nur..singkat sangat..kira2 4 bulan je..tup2 dapat tawaran sambung blaja degree kat Unimas,Sarawak. Ms mula2 dapat offer tu kan, confuse sangat samada mau pergi ke x.. at last, offer d terima,dapat lak course yg menjadi pilihan di haty( fine art).. dalam mind set dah pk dah,course ni confirm kaw2 kena lukis sana sini.. & my tekaan 100% tepat. Hambik kaw :D.. tp xpe.. masa sem II sy leh pilih minor subject..masatu ada 4 pilihan..rasanya skrg ni pun still 4 pilihan minor kowt ( lukisan,seni video,seramik & fotografi) dan pilihan di haty course seni video… mula2 nk ambik Fotografi..yela..cam best je pegang kamera besar (SLR) tapi…… dengar dr senior2 yg minor tu punyelah banyak guna $$$..so,ambiklah daku SeniVideo.. ooo yeh~ mmg happening gila minor classes ni..apetaknya banyak or hamper 100% bermain dgn software2 editing.. dari x tau guna Photoshop,dah leh dikatakan terrel…setakat edit2 gambar tu kacang lah…hehe.. occay,sy agakriak..bweekkk..tapi u noe what? Exam bukan dapat A+ pun L so xpayah nk poser occay ..hihi

Ok berbalik pada tajuk di atas.. masuk je Tahun 2 sem II,kami or semua pelajar FSGK msti n wajib carik sendiri tempat utk Praktikal masa cuti Sem nnti.. dalam 2 bulan macam tu..so b4 submit tempat utk praktikal,sy hari2 on9 GOOGLE search tmpt praktikal yg berkaitan dgn course minor yg diambil ni.. penat gaklah call n email sana sini..banyak gak yg kena reject.. ye lah..bukan semua company2 besar ni senang2 nk accept student hingusan mcm me ni..mst ada prove yg kuat or reason yg kuat knpa kita nk p praktikal kat situ. At last…& alhamdulilah syarikat ZaFtrad Services ni sudi terima me..eh ehhh..ko sowang aje ke NAD? Xlah..ada lg 2 org sahabat baik saya iaitu Farah & Nadia(2-2 otai) pun join sekali… ni laman web company http://www.zaftrad.com.my/hubungi.html .. Yg laman utama nape tah xleh bukak..

Pengalaman paling best kan of course lah asyik kursus sana sni..dalam ms 2 bulan kerja kat company tu kan,2 tempat yg kami ber-3 join sekali kt Hotel Seri Malaysia PD & kat Kuantan(lupa dah nama hotel nya ape)… mmg bestlah..w/pun penat xtau lh nk ckp..banyak sgt kenangan manis + pahit..pahit nya bukan ape nk citer pun xyahla kowt..aib org..ok stop. Yg manis banyak~ J aha. Sy sepanjang dok praktikal kat sana bawak motor tau..ngeh2..motor merah mak&abah ler.. alhamdulilah until now motor tu still hidup lg & ada kt kuala..banyak betul motor tu berjasa…yg x brapa sedapkan..sy dok menyewa 1 umh ni kat Subang 2,dekat je ngan tmpt kerja,kira2 5-8 minit bawak motor..tapi ade plak penumpang yg xd undang..cube uols bayangkan..adelah sorg kakak yg sama tmpt praktikal sy ni kan,namanya kak N. memang lah dia yg offer menyewa sama2 tp yg x sedap tu dia tu wat muka x malu je membonceng saya. Dahlah sy ni kurus, dia tu lak berisi..patut dia lah bawak saya..tp tau x ape… dia ckp dia x tau bawak motor…………………………………. L agaknya apelah khabar dia kan skrg..hehehe..tetibe teringat plak..hehehe

Ok..ape ek nk cakap lagi…xde dah kowt… ok. Habis dah part 2… ok pasni nk masuk part 3..ttg pengalaman kerja sayayg hanya SEMINGGU dekat sebuah TASKA di Puchong… nantikan….

Yang Baik itu datangnya dari Allah swt, yg buruk itu datangnya dr kelemahan diri saya sendiri

Wassalam.

gambar sewaktu praktikal..ngeh2..besar tu camera~~~


Komenlah setiap kali anda membaca =)

6 pengkritik bebas:

lia kamalia said...

hahahahaaa .. style !

azrinna said...

Saya selalu yakin pengalaman kerja hari ini akan menjadi terintis pada kerjaya hebat pd masa depan.

Anonymous said...

order valium online valium half life alcohol - buy valium online australia

Anonymous said...

I waѕ wondering if you evеr considered changing the layout
of your site? Ιts very well written; I love what youνe gοt to say.
But maybe you could a littlе moгe іn the wаy of content so
ρeople cοuld cοnnect with it better.

Youve gоt an awful lot of text for only having one or 2 images.
Maybе yοu cοuld space it out better?


Feel free tο surf to my web sitе; natural breast

Anonymous said...

Hi! I know thіѕ is somеwhat off topic but I was wondering
if you kneω ωhеre I could find a сaptchа plugin for mу comment form?
I'm using the same blog platform as yours and I'm having prоblems finԁing one?
Thanκs a lοt!

Alsο ѵisit my blog post 24 hour Emergency Locksmith in Solihull

Anonymous said...

I really liκe reading a post that will maκe people
think. Also, many thanks for allowing me to сomment!



Also visit my ѕite: get bigger boobs

Related Posts with Thumbnails

Klik My Nuff If Keluar (: