Nuffnang Saya

Jom follow Saya :)

Monday, January 30, 2012

M e n g i d a M


Salam semua..mula2 ingat nk menaip pasal pengalaman berkerja yg ke-3 tp tetibe hilang mood..rasanya pnglmn kt tmpt kerja tu x best langsung so xperlu lah nk kongsikan bersama..hehe.ok, nk mengomel2 pasal 1 perkara @ pengalaman daku semalam.

Seriouslyrasanya entry ni agak poyo. Mengidam. Yes. Mengidam buat kali yg pertama 1 for my 2nd baby ni.. xpernah2 rasa nk itu ini..ini yg pertama kali..huhu.. tau x apenya.sy nk sangat2 mkn seafood. Bukan seafood yg kt kedai2 makan tu tp seafood yg makanannya dipilih sendiri.. means mcm ketam yg fresh2 tu amik pastu timbang pastu kita pilih nk masak apa..haa..mcm tu lah..

Mula2 kan hampir dah ter- balik kUala Selangor tau gara2 seafood punya pasal..teringat plak 2-3 thn yg lepas makan2 besar ngan sekeluarga kt Pantai Jeram..bestnya moment tu..bila lagi agaknya dapat berkumpul sama2 mkn besar2 ye.. hohoho.. pastu kan tetibe teringat kt Tg Harapan a.k.a Tg Gila kt Port Klang,so pembatalan saat2 akhir balik kuala & terus wat kptsn tuk mkn kt Tg Hrapan aje..xdelah jauh mana..setengah jam mcm tu dr Shah Alam..

Aha..b4 terlupa..mengidam seafood ni dah lama..siap call mak 2-3 hari yg lepas ckp yg sy ni gian nk mkn mknnn laut..xtau napa..asyik2 kt kpla ni terbayang2 sotong & ketam menari2…hehe.. pastu kan, smlm kana da citer JJCM jalan2 carik mkn tu..yg Qi pakwe Yuna jd Host u.. dia plak makan2 kt Kuching,Srwk..mkn seafood plak tu..pergghh kecur air liur..huhu..tp kan yg pelik tah nape sy ni mengalir2 air mata tgk dia makan..siap tersedu-sedu lg..masatu sham x lik kerja lagi..dok ber-2 aje ngan kaklong a.k.a marissa…yg marissa plak tengok mama dia nangis2 dia leh sengih2 mcm kerang busuk. Oh menci tul!..pastu bila mama ajak borak dia hohuhuhihehuho…jawab tp tah ape butir percakapan dia tu..pastu sengih2..marissa skrg ni suka sangat senyum,gelak2 n jerit2 sorang..lagi2 masa BREAK TV3 tu..punya main suka dia tgk kartun2 tu terjoget2…diapun ikut sekali..hihi..pastu paling menggelikan hati,rumah sy ni selalu sngt aikerim Mat Kool ronda2..dalam sehari ada lah 3-4 kali motor aiskerim tu lalu-lalang..kan mak? Eh tetibe plak.. hehe.. pastu kan yg mat kool tu siap pasang lagu/muzik lbh kurg mcm ni `mat kool 2x kawanku,mari kita ikut, mat kool,main2 selalu,syoknya2 ada mat kool..yeayyyy`..yg marissa bila dengar je muzik dr motor mat kool nil eh bangun pastu buat bunyi `haaa haaa haaa` pastu dia goyang2 montot..hahahahahaha..adehh..susah nk tulis kt sini..saat jejari ni menaip ni pun daku tersenyum2 igt keletah kak long daku tu.. comel.. mcm mak nya..bwekk :x

Eh da larik topic? Tadi citer pasal mengidam kan..ngeh2..apepun..tq buat suamiku yg tercinta krn sudi luangkan masa bawak bini dia yg kiut ni pi mkn seafood.. terharu..sob3x

KETAM NI SUNGGUH MENYELERAKAN..

UDANG GALAH....SEDAPNYA...








* sumber: pakcik google


Komenlah setiap kali anda membaca =)

5 pengkritik bebas:

lia kamalia said...

perghh sodappppp .. huhu angah plan nk g desa water park jadi tak T.T

Nadyaz said...

jadi jerk..hihihi..cer try tnya along dulu dia free ke x..

Anonymous said...

sedapnya tak bagi abahke

Anonymous said...

nnti abah dpt insuren kita seperanakan makan besar kat seaput mane ye

lia kamalia said...

kak sue kata tanak bawak mia pergi tmpat2 air camtu. nnt mia essaited, takut tk thn ke. camtu la

Related Posts with Thumbnails

Klik My Nuff If Keluar (: