Nuffnang Saya

Jom follow Saya :)

Monday, September 6, 2010

Filem Piranha yg agak best..


Ahad malam yg lepas,sy & suami meluangkan masa bersama menonton filem PIRANHA..di TGV Bukit Raja,Klang.

Memang kami amat teruja sgt melihat lautan manusia yg sgt2 ramai. mujur kami dapat jugak seat yg agak tengah..
"Filem ini mengambil tempat di tasik Victoria Arizona, apabila sebuah gegaran kecil telah terjadi dan mengakibatkan tasik itu membuka laluan untuk melepaskan haiwan pemakan manusia iaitu ikan pirana. Bermulalah aktiviti membunuh dan menyerang tanpa henti kepada sesiapa yang bersuka-ria di tasik Victoria tersebut. Filem "Piranha" ini dilakonkan oleh Christopher Lloyd, Elisabeth Shue dan Jerry O'Connell." :- http://mytupai.blogspot.com/2010/08/peraduan-piranha-3d.html


tapi..saya tertarik dgn watak JAKE & KELLY. kirenya dorg ni mcm HERO & HEROIN lah.. jake mempunyai seorang IBU yg mana adalah Sheriff(polis) di kawasan Lake Victoria & mempunyai 2 orang adik (sorg girl n boy).

ok,sy xde ape nak komen mengenai filem ini..cuma PLOT cerita ni simple sangat.. usaha menyelamatkan lautan manusia(kebanyakannya remaja yg sedang bersuka-ria di tepian pantai)
yg mana gerombolan ikan piranha ni menerjah mereka dgn menggigit serta membunuh mereka dgn rakus. sy kesian dgn salah satu watak ni (seorang sheriff berkulit hitam). Dia yg berusaha membunuh ikan2 piranha ni dengan menggunakan enjin bot yg dia cabut lalu menghalakan enjin tersebut ke dalam air yg membunuh beratus ekor ikan. tp malang..dia mati juga akhirnya...huhu..

Ending cerita ini di dalam bot yang mana ibu JAKE telah menerima satu panggilan telefon dari seorang pengkaji ikan piranha yg mereka temui sebelum ini ,dia menyatakan bahawa ikan piranha yg mereka beri kepada dia itu hanyalah seekor "baby" atau dengan kata lain,ikan tersebut hanya anak ikan...haaa..ni lah ending yg betul2 mengejutkan seisi panggung bila mana lelaki yg dalam bot 2 bertanya kepada ibu JAKE " jadi,kalau itu hanyalah anak ikan(baby),mana ibu-bapa mereka?" waktu inilah seekor ikan piranha yg sangat besar membaham lelaki tersebut lalu...TAMAT...

mmg seisi panggung menjerit-jerit termasuk saya..hihi..

banyak yg ingin dikongsi..tp sy syorkan korang p lah tgk sendiri ya.. :))


Komenlah setiap kali anda membaca =)

5 pengkritik bebas:

CahayaMatakuYangMenyaksikan said...

best dh tgk ek..

Nadyaz said...

cahaya: dah tgk..best :)

sabree hussin said...

patut nak tengok semalam, tapi dekat GSC centrepoint klang tak ada pulak siarkan cerita ni

Sophie Al-yahya said...

sy tak tahulah kat wayang ade potong tak tp sy tgk kat dvd.byk betul adegan lucah.euwww..entah kenapa mesti ada perempuan bogel menari dalam lautan tuh siap ada lagu background..mcm lari sikit plot cerita tu dan menyimpang dr piranha.

Mat Pintu said...

salam kenal :)

setuuju dgn cik sophie. gua pun tgk kat download intenet DVDrip punya (sbb kt kelantan xder cinema). scene lucah punya la byk tmbah pulak x censor tu! astaga! gua & kgkawan y dh besa ni pun bekerut dahi nengok inikan pulak budak2...adei~

Related Posts with Thumbnails

Klik My Nuff If Keluar (: