Nuffnang Saya

Jom follow Saya :)

Sunday, October 4, 2009

Sekadar Pandangan Cik Angah

Align Left

salam..
yuhuuu..lamanya x bising-bising kat blog ni..
dah berhabuk n bersawang dah my blog ni..
adesh...kesibukan saya yg amat sangat pada Raya tahun ni
menyebabkan xde masa nk update blog..
xpelah...hurmm
di sini ade 2 film yg cik angah nk ngomel2...

1)Jin Notti (di tonton pada raya ke 6)


JIN NOTTI
Cite ni boleh saya klsifikasikan sebagai hiburan `ringan`
yang x menjejaskan langsung fikiran kala sy menontonnya..
sangat simple aje cite dia..
bermula dgn notti(fara fauzana) yang dijatuhi hukuman di buang ke dunia manusia hanya disebabkan kelakuannya
yang sangat baik di dunia Jin..Maka dia ditugaskan ke dunia
manusia untuk buat jahat n bla bla bla...jumpe sorang mamat ni
(mawi) pd 3-3 cerita yg berbeza..ade je muka mamat nih..
babak mawi x banyak sgt..kirenya fokus byk kat fara fauzana
lah..
cite dia best..lagi2 watak Cat Farish(jadi penjaga notti)
terhibur dgn adegan lawak dlm film ni..
aha..1 more..dalam scene kat mahkamah 2,saya ghase x perlu
untuk si peguam pompuan 2(lupe dah nama dia) untuk ajuk2
cakap loghat india..perlu ke? mcm mempermain2kan aje..

itu pendapat saya ajelah..(;

okeh...untuk film ni,saya beri 7 out of 10 star :)


G FORCE
Ini film kedua yang saya tonton selepas Jin Notti..
cerita ni oklah..sebagai hiburan untuk mereka2 yang nk release
kan fikiran melihat aksi2 hamster yang bijak+ nakal..

cerita ni bermula dgn 4 ekor hamster yang mana telah dilatih dgn baik oleh penjaga mereka untuk mengintip seterusnya mengambil
sati mikrocip yg mengandungi pakatan sulit untuk membinasakan
bumi(kononnya) ..pastu FBI x brapa setuju dgn adenya skuad elit hamster ni lalu mengarahkan hamster2 ni di tangkap lalu bermulalah cerita...

ada banyak scene yang best2..lagi2 dari 4 ekor hamster 2 hanya sekor je yang betina..ade la dselitkan dialog2 ttg minat+suka antara satu hamster kepada yg len..

at last rupe2nya..salah sekor dr hamster ni yg jahat...so dia nk balas dendam kat manusia sbb manusia ni yg mnyebabkan family dia mati kena sembur dgn racun..

oklah...2 je kot ulasan merepek2 saya...hahaha

from 10 star,saya beri 6 star...oklah 2...


*Ulasan hanya pendapat/omelan dari kacamata saya shj ;p



Komenlah setiap kali anda membaca =)

12 pengkritik bebas:

hidayah said...

oh jin notti ramai kata x best.
nasib bek x g tgok.

neway, ya lama da x tgok wayang angah...
huk2x...

Kasawari said...

jin noti, momok the movie dan g force.. best best best.. raya pertama dah tengok cerita melayu tu.. support filem kita.. !!

Fly said...

blog berinformasi terutamanya tentang film, bagus2 :)

erolnukman said...

ooo..lama dah tak layan layan movie n tengok wayang..Last masa Transfomers Revenge..
TQ 4 info..

Nadwati Munirah Bt Kamari said...

yaya:- klu mcm 2 jom kt tgk wayang yuk!
kasawar:- yup!supportlah film melayu kita!
fly:- kita br nk mencuba..;p
erol:- cepat2 g nengok kat wayang terdekat kitak!

EN.ROBOT said...

natijah nye,.,. jin noti lagi best dr g-force la ae..?

atok said...

adoi lamanya x tgk wyang. huuu.

Ejay said...

lama x singgah blog cik angah ni

cik angah dah tgk sorority row?
org kata best
ejay mcm nak gi tgk la esok
jom!

Nadwati Munirah Bt Kamari said...

En robot:- yes..jin notty lagi besh

Nadwati Munirah Bt Kamari said...

atok:- haha..p tgk wayang cepat ;p

Nadwati Munirah Bt Kamari said...

Ejay:- belum g..ermm..nntilah angah p tgk klu de masa :)

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,ut聊天室,情色遊戲,情色a片,情色網

Related Posts with Thumbnails

Klik My Nuff If Keluar (: