Nuffnang Saya

Jom follow Saya :)

Friday, September 4, 2009

Cik Angah Puji & Kritik


Semalam..3/9/2009.
cik angah tgk 1 muvie ni...
ORPHAN..
b4 cik angah tgk,awal2 lagi cik angah dh search kat internet ttg sinopsis muvie ni
n cik buat keputusan akan tgk sbb baca sinopsis je dh meremang bulu-buluan..ups!


ade pro n kontra yg cik angah nk bebel kan kat cni ttg film ini..
kita mulakan yg best dulu ek

- Yg Best ttg Film ini of Coz ttg pelakon-pelakonnya
dari Suami,Isteri,Anak-anak (sorang boy n sorg girl(yg pekak) sgt-sangat HEBAT
mereka melakonkan watak dgn begitu REAL n x di buat-buat.

- Intro Film ni sgt meninggalkan pertanyaan ttg isteri John(watak utama) yang sdg sarat mengandung pegy hosp n tetibe doc ckp anak dlm perut dia 2 dah mati..byk adegan GEMPAK mcm nurse yg tolak kerusi 2 buat muka blur,darah/air ketuban meleleh2,doktor sedut baby dr dlm rahim guna mesin penyedut dll..at last dia mimpi rupenye..

-dan paling best sekali bile mana John & kate amik anak angkat kat sebuah Rumah anak yatim
dan disitulah segalanya bermula....nama budak pompuan 2 Esther


-ok cukup cik angah membebel..ni ttg yg X brapa best okeyh..ttg Ibu si John 1...
x silap nama nya Barbara...ade d introduce pada awal cerita&pertengahan cerita tapi
bile tgh adegan Kate& esther kat dlm umah 2,tah mana hilang mak si John
lagipun cik angah rasa,x perlu pun watak Mak John 2...xde fungsi pun..

- ttg John yg mati kena tikam dgn Esther kat bawah rumah lagi x brapa logik..mana mungkin kekuatan seorang budak (sebenarnya x budak) John xleh nk lawan..hurmmm
cik angah pk 1 je..kehendak director..hik3..


THE END

moral of the story:- Jgn Sebarang bawak sape2 masuk ke umah..
siasat dulu hingga ke lubang cacing status sebenar siapa pun yg
kita bwk pulang ok?

cik angah bagi 8 bintang out of 10

^_^


-


Komenlah setiap kali anda membaca =)

12 pengkritik bebas:

Ejay said...

takmo baca.. nanti tgk dah x thrill.. hehe

NoRT said...

oic...angah da jadi pengkritik filem ye

Cik Angah said...

Ejay:- hik3...ok2..then u must watch it jay..best gler..

Nort:- haha..lebih kurang lah a.Nort ^_^

Bicarafiq™ said...

lepas orphan final destination pulak ye hihihi

zazaw said...

huhu
seram ka..?

po+yaty said...

angah

cite neh mmg seram sgt la

ngeri jah

atok said...

cik angah.
bagy atok kan,cite ney sgt best la.
x terpk pon si kejam tu sbnanye da besau.
paling x ley bla dia "lucah" kakakkakakakaa

Cik Angah said...

Bicarafiq:- waduh2..cik angah rase Final destination4 same je mcm film2 sekuel yg b4..semua mati! confirm!

Cik Angah said...

zazaw:- seram sejuk gak lah za!

Cik Angah said...

yaty:- taw xpe..seram naik smua bulu! adegan2 yg gempak glerrrr...

Cik Angah said...

atok:- taw xpe..mmg x bleh bla lah esther 2..haha..yg xtahan dia mekap tebal gler smpi cair semua ar..

Framestone said...

menjadi pengkritik filem nmpak sejak graduate nie

out 1--> yang bro copy semuanya artikel la... klu bro wat dari kaca maat bro mahu lagi panjang siap merapu rapan lagi tue....

confirm melompat2 angah membacanya (cam la bro xkenal angah kan)

out 2--> hidung dah ok sikit dah sekarang huhuhu... hari teu mmg teruk sagt... ops nad pun warne pink ek... nk sepasang dgn bro ke he...23x

Related Posts with Thumbnails

Klik My Nuff If Keluar (: