Nuffnang Saya

Jom follow Saya :)

Tuesday, March 31, 2009

A to Z

Bosannye (padahal kena siapkan thesis ni) hehe..sambil2 2 nak gk update blog ni..hmmmm..

A - Available – No~~

B - Best Friend – My Follower~

C - Crush – America~

D - Dad's Name - Encik Kam~

E - Easiest Person To Talk To – myself~

F - Favourite Football team - Manchaster United~

G - Gold or silver- Gold~

H - Hometown - Selangor~

I - Insomnia –Yes I am~

J - Job – kira bintang di langit.. lalalala~

K - Kids – nak 1 team football..hak5~

L - Longest Car Ride – Kuching to Sibu~

M - Milk Flavor – choc+stoberi..wahaha~

N - Number Of Siblings - Seven (7)~

O - One Wish – more money!!! seriously~

P - Precious thing -my life~

Q - Question – sape nama?~

R - Reason To Smile – borink x da kije~

S - Song You Last Heard – dan sebenarnya - Yuna

T - Time You Woke Up – 6.30 am

U - Unknown Fact About Me – don't trust me~

V - Vegetable – sayur~

W - Worst Habits – latest..habiskan duit~

X - X-Rays You've Had - 2 times in my life~

Y - Your Favorite Food – Sate~

Z-Zodiac Sign -Gemini


Komenlah setiap kali anda membaca =)

Kenak Tok (Kenapa ni..)

Jam menunjukkan 1.46 minit pagi,selasa 31March 2009 sewaktu entry ini d tulis..

Cik Angah nak tdo..tp xdpt nk tdo..kenapa yer?mata mcm mengantuk..dah try untuk tdo tp x dpt..
ish..kenapa dgn diriku ini?huhu..MyEm0.com

MyEm0.comadakah aku mengalami INSOMANIA? MyEm0.com

psstt...psst...korang pernah x mengalami mcm yg cik angah alami? MyEm0.com



Komenlah setiap kali anda membaca =)

Monday, March 30, 2009

Anda kena Tag!!


1.Bekas kekasih saya adalah :
MyEm0.Com:: budak selangor

2.Saya sedang mendengar :
:: lagu dr mp3 sy- phoenix bangkitMyEm0.Com

3.Mungkin saya patut :
:: tidur jap lagi

4.Saya suka :MyEm0.Com
:: makan coklat dan Kek

5.Sahabat-sahabat baik saya :
:: amat menyayangi saya

6.Saya tak paham :
:MyEm0.Com: bile lect membebel tah hape2

7.Saya kehilangan :
::org yg begitu saya sayang..

8.Ramai yang berkata :
:: knapa ko ni kurus sangatMyEm0.Com

9.Makna nama saya :
:: yang bersinar

10.Cinta itu adalah:
:: beautiful...

11.Di suatu tempat, seseorang sedang :
:: sedang belajar dan merindui saya

12.Saya akan cuba :
:: menjadi gemok sedikitMyEm0.Com

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :
:: forever

14.Telefon bimbit saya :
:MyEm0.Com: cikai2 sahaja.. sony ericson w910i

15.Bila saya terjaga dari tidur :
:: saya akan tgk hp ade msg @ miscall

16.Saya paling meluat apabila :
:: tgk minah2 itu menggedik sana sni

17.Pesta/Parti adalah :
:: x pernah ke mana2 parti..MyEm0.Com

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
:: anak zirafah kat zoo negara

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
:MyEm0.Com: zaman remaja saya

20.Hari ini :
:: byk keja~~~!!!

21.Malam ini saya akan :
:: layan tenet kot

22.Esok pula saya akan :
:: siapkan thesis

23.Saya betul2 inginkan :
MyEm0.Com:: esok cuti :-(

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
:: npe la aku semakin kurus ni ;(

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :
:: pusat membeli belah

26.Makanan Barat atau Jepun :
:: melayu

27.Bilik yang terang atau gelap :
:: terang

28.Makanan segera adalah :
:: faveret sayaMyEm0.Com

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
:: Jangan Kacau boleh x?

30.Siapa yang anda nak Tag?

Randomly,senarai kat bawah yg bermain2 di fikiran cik angah..klu de sape2

yg nak jawab,ambik..jgn malu2...hehe..yg kena Tag ni..silala yer..jgn buat2 x nmpak lak....MyEm0.Com

1)Cik Yana

2)Cik Comel

3)Cik Dida

4)Eazy Izzudin

5)Haleeza Kimin

6)Cendawanpink

7)Encik Pj

8)Cik Zawana

9)Sis lin

10)Iman Daud

11)Hati Kristal

12)BBC

13)Cik Qaseh abadi

14) Cik Ynaa oh Ynaa

15) Cik Ajwin


Komenlah setiap kali anda membaca =)

Wednesday, March 25, 2009

Gambar-Gambar Pelik...

-1st tengok pic ni terus angah tergelak2..haha..xde tempat len ke nk tdo..aduh2
yg ni lagi satu..xde keje ke hape..hehe


yg ni plak terlajak berani..kang sedap je kena baham..


anak sapo la ni..

haram ye bagi yg ISLAM...


Muahaha..ade ke line?







Komenlah setiap kali anda membaca =)

Monday, March 23, 2009

Lukisan Artis

1-Sheila Rusly
2)Nubhan Af6
3)Norman KRU 4)Acha Septriasa
5)Intan Ladyana
6)Gita Gutawa
7)Farid kamil
8) Dafi AF

Lukisan Norman KRU paling kelakar..hehe..


Komenlah setiap kali anda membaca =)

Thursday, March 19, 2009

Ciri-Ciri netter sejati



Kredit :- Cekret(http://www.myrakan.com/)

Dari hasil soalselidik mengenai tanda-tanda seseorang itu merupakan netter sejati ialah:

1. Mas kawin yang anda minta di hari pernikahan adalah seperangkat komputer dan modem. Tunai !


2. Loceng di rumah anda tercatat "Click Here to continue"


3. Pintu bilik mandi anda tercatat "This site contains Adult Material, please verify your age"


4. Anda menanyakan apakah ada email baru untuk anda kepada Posmen yang datang.


5. Mimpi anda selalu berawal dengan
http://www.


6. Anda menggunakan search engine untuk mencari anak anda yang sudah tiga hari tidak pulang ke rumah.


7. "Unable to locate your server !," kata anda ketika menerima salah panggilan.


8. Anak-anak anda diberi nama Salim.gov agar kelak dia jadi Pegawai Daerah; Noraini.org agar kelak jadi

wanita aktif; dan Harun.edu agar kelak dia jadi mahasiswa sejati.


9. Suara dengkuran anda mirip dengan bunyi Handshake modem.


10. Anda susah menggerakan jari anda kerana anda sudah online selama 36 jam.


11. Anda menonton filem "The Net" .... 63 kali.


12. Ketika kereta anda menyondol kereta lain di simpang jalan, yang pertama anda cari adalah butang "UNDO".


13. Isteri anda meletakan rambut palsu di atas monitor anda untuk mengingatkan anda seperti apa ia kelihatan.


14. Anda memberi nama anak anda Eudora, Netscape dan Mirc. Dan kalau anda lebih demokratik anda akan memberi nama anak anda Linux.


15. Anda memperkenalkan diri sebagai : youremail@yourdomain.com


16. Anda membuat tatoo di badan anda yang berbunyi "This body best viewed with Internet Explorer 5.5 or higher."


17. Anda akan mengakses http://www.xxx.com bila tengah bosan dengan pasangan anda.


18. Anda meninggalkan kaunter tiket kereta api dengan berkata "request time out !!!"


19. Ketika hidup anda mengalami kekecewaan, anda akan berasa sangat menyesal mengapa tubuh anda tidak dilengkapi dengan butang Ctrl-Alt-Del.


20. Anda yang membaca semua ini sampai habis.
^_~


Komenlah setiap kali anda membaca =)

Saturday, March 14, 2009

Kebizian Melanda...

Salam....
Aduhai Angah...lalalalala(sambil bernyanyi2 riang)
aduh..amat sibuk sekarang meh...
Assesment 4 my P.T.A (PROJEK TAHUN AKHIR)bakal di adakan pada minggu hadapan...means 16 March n 17 March ini..

DOAKAN CIK ANGAH YA?

cik angah SAYANG kalian!~ ^_^

Pic di atas adalah My Universiti punye Pintu Gerbang..eh?
ape2 ajelah..hehe...
psstt..pssstt..

x sabar nak tinggalkan Unimas!..hehe


Komenlah setiap kali anda membaca =)

Friday, March 13, 2009

Tag Lagi..adehh.. ^_^

Salam n salam sejahtEra..

oleh krn dah 6hari x post any en3,cik angah dgn rajinnye menjawab TAG yg d beri Oleh

cik ZAWANA www.colours-zawana.blogspot.com

1.List the rules on your blog.

a. Leh ambik info2 yg patut..lebih baik jika d letakkan Kredit


b. Jadilah diri anda...Jgn jadi orang lain

c. Jangan Marah2..hehe

d. I`ll follow u if u Follow me..hehe

2.Tell 6 unspectacular quirks of yours.

a. seorang yg sangat PELUPA
b. seorang yg sangat EMO
c. Tidak suka DIAM..sangat suka MEMBEBEL sorang2
d. agak KELAM KABUT
e. Tidak suka BASUH KERETA
f. Sangat Fanatik kepada warna PINK

3.Share 7 facts about yourself on your blog.

a. suka wat “blog walking”
b. sgt suka kpd kedamaian
c. sangat suka kepada FAKTA
d. terharu kpd yg tinggalkan KOMEN
e. sangat suka TRAVEL
f. agak EMO p baik hati..hehe
g. suka mengedit pic..

Tag 7 people at the end of your post

7ke?kalau semua boleh x?hehe...x kicah lah..

My Follower.....Anda d tag!

hAhAhA...

anda d TAGGED!~


Komenlah setiap kali anda membaca =)

Saturday, March 7, 2009

Tag ^_^

Kepada pemberi Tag,maaf ye angah jawab lmbt..huhu..kebizian membuat PROJEK TAHUN AKHIR..alhamdulilah...la ni br dpt ku jwb...


Tag Pj`s

1) kitak ada rahsia sik?
Auk

2) kitak mok bergerek ngan laki yg mudak dr umo kitakkah?
Sik Mauk

3) kitak sukakah pergi kolej?
Auk

4) Pa polah kitak mun ada duit sejuta?

mun ada sejuta kmk mau bwk parents HAJI :)

5) Adakah kitak sanggup bercinta dgn kwn kitak pon?
sik

6) Nak ni lebih bagus,rasa dicintaikah atau mencintai urang?
dicintai

7) 5 lagu kesukaan kitak?

1)Xray-Nabila Huda
2)Bukan Superstar-Projek Pop
3)Hujan-Dugaannya
4)Di taman teman-Ct
5)i`m yours-Jason Mraz


8) Mun urang disuka kitak ya dah ada urang lain,apa akan kitak polah?
Sik ada polah apa2..REDHA :)

9) 5 igek rancangan tv paleng kitak suka?

1)Raja Lawak
2)Roda Impian
3)WHI
4)MHI
5)FRIENDS

10) Kitak ada apa-apa yg disesalkan dalam idup?
sik ada

11) Kitak akan jadi macam kitak kitek tok kah mun kitak (kononnya) dilahirkan semula?
erm..kmk mauk terbang tinggi...=p

12) Apa wish kitak maok masa tok?
mauk terbang ke england..boleh sik?hehe

13) Kitak rasa apa jenis insan yang tagged kitak ya?
baik hati :)

14) Mun di berik pilihan, kitak sanggupkah jadi urang 'bujang tp kaya' atau sanggup 'berkahwin tp miskin'?
bujang tapi kaya

15) Apa kaler kesukaan kitak?
Ungu + Pink

16) Kitak sanggup berkorbankah demi sebuah hubungan?
Auk

17) Mun lah kitak jatuh cinta duak urang sekaligus, nak ney dipilih kitak?
No Comment..sik tau kmk..

18) 3 igek perkara yang teringin kitak mok polah sik dapat2?

KmkMauk Gumuk
Gunung Kinabalu(rock climbing)
Memancing(kmk mau sgt2 )

19) Sapa mangsa tag kitak yang seterusnya?

Kmk sik tau..No Idea...hehe..

kamik sayang kitak ^_^


Komenlah setiap kali anda membaca =)

Fakta- fakta Menarik Part 2


yuhuuuuuu..kita sambung PART 2 plak ek


1) Ikan Terkecik di dunia ialah trimattum nanus yang hidup di kepulauan Chagos. Saiznya cuma 0.33 inci.

2) Tandas pam dicipta pada zaman ROM purba

3) Jangan terkejut,pergaduhan dibenarkan di Paraguay jika kedua-dua pihak yang bertelagah terlebih dahulu mendaftar diri sebagai PENDERMA DARAH..!

4) Fakta ini kena ingat beul-betul. Boanthropy adalah sejenis penyakit pelik,iaitu manusia beranggapan dirinya adalah seekor lembu jantan.
5) Gajah Afrika hamil selama 640 hari
6) Kucing tidak boleh merasa rasa MANIS


7) 1961 adalah tahun yang boleh diterbalikkan tetapi akan menjadi nombor yang sama .Angka tahun seterusnya yang boleh diterbalikkan selepas ini ialah 6009


8) Ketika Bulgaria bermain dalam pertandingan bola sepak piala dunia pada tahun 1994,kesemua 11 pemain utama itu mempunyai nama yang berakhir dengan huruf `ov`



P/s :- tggu sambungan PART 3 plak yer

sumber :- MASTIKA


Komenlah setiap kali anda membaca =)

Thursday, March 5, 2009

U R G E N T !!


Salam n Salam Sejahtera
Tajuk entry bukan main ye x..hehe..actually,angah nak mintak pandangan kalian..mana satu banner yg sesuai tuk angah letak kat heading paling atas 2..angah pun bukan pandai edit meh..
suka suki aje edit nieh ^_^
(1)
(2)

(3)

(4)

p/s:- yg 1st 2 angah da display..mcm ok..tp cm x ok lak..hmm..


Komenlah setiap kali anda membaca =)

Wednesday, March 4, 2009

Fakta- fakta Menarik Part 1


1. Mao Tse tsung tidak pernah memberus gigi
sepanjang hayatnya.
Beliaumengunakan
air teh utk
berkumur dan akan mengunyah
daun teh mentah utk
membersihkan giginya.


2. Purata sebatang pensel boleh melakar garisan lurus
sepanjang 56 km atau

menulis 50,000 perkataan.
America menghasilkan dua bilion batang pensel setiap
tahun. Jika kesemua pensel
itu digunakan utk membuat garisan lurus ia boleh
membuat bulatan mengelilingi bumi sebanyak 9 kali




3. Bunyi yang dikeluarkan apabila anda
mematahkan-matahkan sendi tangan, jari
atau kaki adalah disebabkan oleh letupan buih di dalam sendi itu.



4. Planet Pluto mengambil masa 248 tahun
utk mengelilingi matahari. Setiap 20
tahun ia mengubah orbitnya bagi mengelak dari
berlanggar denga planet Neptune.


5. Di Albania, menggelengkan kepala
bermaksud 'ya' dan menggangguk bermaksud
tidak,



6. Kebanyakkan debu yang berterbangan
di dalam rumah datangnya dari sel-sel
kulit kita yang mati.



7. Perut akan menghasilkan satu lapisan mucus
yang baru setiap 2 minggu untuk
melancarkan proses penghadaman.



8. kandungan emas di laut adalah 200 kali
ganda lebih banyak berbanding di
daratan



9. Jika semua salur darah dalam tubuh manusia
dicantumkan ia boleh meliputi
jalan raya sepanjang 96,000 Km



10. Jika usus kecil manusia dibelah dan
dicantum-cantumkan,ia boleh memenuhi
kawasan seluas 9.2 meter persegi.



11. Manusia bernafas kira-kira 23,000 kali dalam
tempoh 24 jam.



12.
Orang lelaki mudah mendapat
buta warna,
10 kali ganda berbanding wanita
.
Sumber :- Google


Komenlah setiap kali anda membaca =)

Monday, March 2, 2009

Kita tahu Tapi x Tahu


1- Kita tau aper yang nak di makan,tapi tak tau aper yang akn jadi selepas di makan... ..

2- kita tau tiap2 bulan mintak duit kat mak bapak nak bayar course fee,tapi tak tau mak bapak kerja bagai nak rak... ... .

3- Kita tau nak awek/bf yang lawa/hensem jer,tapi tak tau hati budi dia...

4- kita tau nak kawin jer,tapi tak tau aper erti perkahwinan,tu yang jadi macam2 masaalah..perceraian dan haruan makan anak...

5- Kita tau api tu panas dan boleh membakar,tapi tak tau api kat neraka lagi panas dan membakar... .

6- Kita tau bawak anak orang pegi dating memang seronok,tapi tak tau family dia risau dan runsing tentang keselamtan anaknya...

7- Kita tau pandang orang buat maksiat,tapi tak tau plak nak pegi tegur yerlah takut kena pukul ye tak...

8- Kita tau nak korek keburukan orang lain,tapi tak tau nak nengok keburukan sendiri

9- kita tau rokok tu mmbahayakn kesihatan,tapi tak tau plak nak berenti merokok... ..

10- kita tau nak surfing enternet,tapi tak tau kerja dah melambak tak settle lagi macam angah ni..^_^



Komenlah setiap kali anda membaca =)

Related Posts with Thumbnails

Klik My Nuff If Keluar (: