Nuffnang Saya

Jom follow Saya :)

Thursday, March 19, 2009

Ciri-Ciri netter sejati



Kredit :- Cekret(http://www.myrakan.com/)

Dari hasil soalselidik mengenai tanda-tanda seseorang itu merupakan netter sejati ialah:

1. Mas kawin yang anda minta di hari pernikahan adalah seperangkat komputer dan modem. Tunai !


2. Loceng di rumah anda tercatat "Click Here to continue"


3. Pintu bilik mandi anda tercatat "This site contains Adult Material, please verify your age"


4. Anda menanyakan apakah ada email baru untuk anda kepada Posmen yang datang.


5. Mimpi anda selalu berawal dengan
http://www.


6. Anda menggunakan search engine untuk mencari anak anda yang sudah tiga hari tidak pulang ke rumah.


7. "Unable to locate your server !," kata anda ketika menerima salah panggilan.


8. Anak-anak anda diberi nama Salim.gov agar kelak dia jadi Pegawai Daerah; Noraini.org agar kelak jadi

wanita aktif; dan Harun.edu agar kelak dia jadi mahasiswa sejati.


9. Suara dengkuran anda mirip dengan bunyi Handshake modem.


10. Anda susah menggerakan jari anda kerana anda sudah online selama 36 jam.


11. Anda menonton filem "The Net" .... 63 kali.


12. Ketika kereta anda menyondol kereta lain di simpang jalan, yang pertama anda cari adalah butang "UNDO".


13. Isteri anda meletakan rambut palsu di atas monitor anda untuk mengingatkan anda seperti apa ia kelihatan.


14. Anda memberi nama anak anda Eudora, Netscape dan Mirc. Dan kalau anda lebih demokratik anda akan memberi nama anak anda Linux.


15. Anda memperkenalkan diri sebagai : youremail@yourdomain.com


16. Anda membuat tatoo di badan anda yang berbunyi "This body best viewed with Internet Explorer 5.5 or higher."


17. Anda akan mengakses http://www.xxx.com bila tengah bosan dengan pasangan anda.


18. Anda meninggalkan kaunter tiket kereta api dengan berkata "request time out !!!"


19. Ketika hidup anda mengalami kekecewaan, anda akan berasa sangat menyesal mengapa tubuh anda tidak dilengkapi dengan butang Ctrl-Alt-Del.


20. Anda yang membaca semua ini sampai habis.
^_~


Komenlah setiap kali anda membaca =)

9 pengkritik bebas:

SiS-lin said...

salam angah..
ermm sis ni kategori netter sejati ke,abs dok bc ni sal nk tau ciri2 nye tu...heheh

AHMADSUFI6177 said...

haha.. aku suke aku suke.. klakar sngt... haha.. mana la kau cilok...

oo.. myrakan.. hehe

Kipas said...

hohoho... lawak2... so... bc bende nie sampai habes... leh kate netter sejati la erk....

Cik Angah said...

>sis lin : haah sis...hehe..sape2 yg baca kire netter sejati lah ^_~

>ahmadsufi : haah..cilok kat bulletin d myrakan ;p

>kipas : haah encik kipas salah sorg daripadanya meh ;p

Syazwan VL said...

isk....kalo x baca sampai habis kira x sejati la kan...fuhh...nasib baik...sampai yg last tuh aku xbaca trus tekan comment...eheheheh...

Cik Angah said...

>syazwan : hehe..yelah 2..ke ko dah baca ?hehe ;p x ngaku lak..;p

Eazy Izzuddin said...

hiks...
kategori ni..
sejati woo..
=P
xD

HuRuL_Aini said...

hahaha...lucu eh....haha..ya nang netter tahap gaban la :)

Cik Angah said...

>Hurul aini : lucu..kitak netter sejati sik?auklah..kmk tau..lalala ;p

Related Posts with Thumbnails

Klik My Nuff If Keluar (: